TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Šťavnatá, báječně ochucená vepřová pečeně, provoněná rozmarýnem, se stane zlatým hřebem vaší zahradní grilovací párty.

Suroviny na 6 porcí

1 vepřová kotleta vcelku (cca 1,2 kg)
100 g slaniny
2 cibule
2 mrkve
2 lžíce kuliček černého pepře
6 snítek rozmarýnu
sůl
8 stroužků česneku
slunečnicový olej

Postup

Vepřovou kotletu nejprve zbavte povrchových blan, důkladně omyjte pod tekoucí vlažnou vodou a osušte.

Slaninu a mrkve nakrájejte na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso prošpikujte slaninou a mrkví. Špikujte vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízněte drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření.

Stroužky česneku oloupejte, prolisujte a utřete se solí. Poté potřete celý obvod masa a následně maso obalte v celém pepři a nasekaném rozmarýnu.

Maso zabalte do alobalu, přidejte cibule nakrájené na kolečka. Nad středním plamenem maso rožněte asi 90 minut. Pak alobal sundejte a rožněte ještě 20 minut bez něj.

Tags : pečeně

Nenechte si ujít další zajímavé články