TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Poctivá kulajda se neobejde bez pravých hřibů.

Suroviny na 8 porcí

2 větší brambory
100 g čerstvých hub
1 mrkev
5 stroužků česneku
100 ml zakysané smetany
100 ml 33% smetany
130 g hladké mouky
4 snítky kopru
sůl, pepř
majoránka
2 vejce natvrdo

Postup

Do jednoho litru vody rozkrájíme oloupané brambory, očištěné houby a mrkev a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut.

Mezitím smícháme obě smetany a rozkvedláme v nich mouku. Za stálého míchání vlijeme směs do polévky a chvíli povaříme. Nakonec přidáme natrhaný kopr a lžíci majoránky. Ozdobíme čtvrtkou vajíčka a podáváme.

Tags : kulajda

Nenechte si ujít další zajímavé články