TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Čočka zapékaná s kysaným zelím a párky, dochucená bylinkami, vás svou chutí mile překvapí.

Suroviny na 4 porce

300 g čočky
4 debrecínské párky
1 mrkev
300 g kysaného zelí
1 cibule
1 lžíce sádla
sůl
pepř
majoránka
libeček
bobkový list

Postup

Předem namočenou čočku uvařte s bobkovým listem doměkka. V polovině vaření přidejte libeček.

Cibuli nakrájejte najemno a opečte na sádle dozlatova. Přidejte nakrájené klobásky a čočku a promíchejte. Nakonec přimíchejte zelí a nastrouhanou mrkev a nechte asi 3 minuty restovat. Ochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Směs přendejte do zapékací mísy a dejte péct na 20 až 25 minut do trouby vyhřáté na 190 ºC.

Nenechte si ujít další zajímavé články