Plnit a zapékat rajčata je skvělý způsob jak vytáhnout jejich chuť. Zkuste je třeba s kuskusem.
Suroviny na 5 porcí
100 g kuskusu
1 lžička citronové šťávy
1 zeleninový bujon
5 větších rajčat
100 g ovčího sýra
4 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
olivový olej
pepř
sůl
Postup
Ve vroucí vodě si rozpustíme zeleninový bujon a uvaříme v něm kuskus. Podle chuti ještě dosolíme. Hotový kuskus zakápneme olivovým olejem, smícháme s nahrubo nastrouhaným sýrem a jemně nasekanou bazalkou. Opepříme a dosolíme dle chuti. Jako poslední ingredienci přidáváme prolisovaný česnek a zakápneme citronovou šťávou.
Rajčatům ukrojíme vršky a vydlabeme střed. Jednotlivá rajčata naplníme směsí kuskusu a přiklopíme vrchní částí odkrojeného rajčete. Pečeme ve vymazané zapékací misce necelou půlhodinu v předehřáté troubě na 200 °C.