TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Hovězí pečínka zase trochu jinak.

Suroviny na 4 porce

800 g zadního hovězího masa
3 cibule
3 mrkve
3 kořenové petržele
1 celer
250 g špeku
sůl
pepř
sladká paprika
hladká mouka na obalení
lžička vinného octa
lžička cukru krystal

Postup

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očistěnou a na proužky nastrouhanou zeleninu včetně cibule osmahneme na nakrájeném špeku a přimícháme papriku. Pak přidáme maso, které z obou stran orestujeme.

Pekáč přendáme do předehřáté trouby na 160 °C. Přiklopíme a pečeme asi 1,5 hodiny. Maso občas obrátíme a omáčku promícháme. Nakonec ji zakápneme cukrem rozpuštěným v octě.

Podáváme s červeným kysaným zelím připraveným na sladko a bramborovým knedlíkem.

Nenechte si ujít další zajímavé články