Báječný „mokrý“ dezert, který snadno připravíte ze sušených datlí a z přezrálých banánů.
Suroviny
200 g sušených datlí bez pecky
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
200 g hladké mouky
100 g třtinového cukru
70 g másla
2 vejce
2 měkké banány
50 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
pečicí papír
Postup
1. Datle pokrájejte na kousky, dejte do kastrůlku a zalijte vodou. Přiveďte k varu, povařte 5 minut a sceďte.
2. Mouku promíchejte s cukrem, jedlou sodou a práškem do pečiva. Přidejte vajíčka rozkvrdlaná s mlékem, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a rozmačkané banány a vypracujte těsto. Nakonec vmíchejte datle.
3. Těsto nalijte do chlebové formy vystlané pečicím papírem a pečte při 190 ºC asi 60 minut.