TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Maliny, borůvky, brusinky či ostružiny jsou v jakémkoli poměru vždy skvělou kombinací.

Ingredience

Těsto

180 g hladké mouky
180 g másla
100 ml ledově studené vody
špetička soli
1 vejce
2 lžíce mléka

Krém

500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
100 g cukru S moučkový cukr
200 g směs exotického ovoce
strouhaný kokos

Postup

V míse smícháme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo a rukou mneme na drobenku. Po troškách pak přiléváme vodu, jemně ji zapracováváme.

Těsto rozválíme na silněj ší plát, potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Vidličkou ho propícháme a vykrojíme asi 20 koleček nebo čtverečků.

Plech namažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem. V předehřáté troubě korpusy upečeme dozlatova a necháme je vychladnout.

Připravíme si krém ze smetany, cukru a ztužovačů do šlehačky. Na korpusky naneseme šlehačku a do ní dáme ovoce. Po obvodu šlehačku obsypeme kokosem.

Nenechte si ujít další zajímavé články