V původním receptu na lasagne slaninu nenajdeme, ale nemusíme se v tomto případě bát improvizovat!
Suroviny
2 velké cukety
sůl + sůl s dvanácti bylinkami
200 g anglické slaniny
1-2 lžíce slunečnicového oleje
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
půl lžičky drceného chilli
250 g lučiny
4 lžíce strouhaného parmazánu
máslo na vymazání formy
350 g omáčky na těstoviny s česnekem
400 g plátku lasagní
Postup
Cukety omyjeme, nastrouháme, osolíme a necháme chvíli vypotit. Lehce vyždímáme. Troubu nahřejeme na 190 °C. Vetší pánev rozpálíme a pak na ní nasucho vyškvaříme na nudličky pokrájenou slaninu, přidáme jednu až dvě lžíce slunečnicového oleje, po chvilce cuketu, promícháme a opékáme.
Po čtyřech minutách přidáme česnek a chilli a dvě minuty opékáme. Cuketa by měla lehce změknout. Osolíme, přidáme lučinu a dvě lžíce parmazánu, promícháme a případně dosolíme.
Vrstvu cuketové směsi dáme na dno zapékací nádoby vymazané máslem, na ní dáme čtvrtinu omáčky a navrch pláty lasagní, na ně opět cuketovou směs a omáčku, lasagne a postupujeme do spotřebování všech ingrediencí.
Končit bychom měli rajčatovou vrstvou. Posypeme ji zbylým parmazánem a dáme na 20–30 minut péct. Hotové lasagne budou krásně probublávat.