TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pro kebab nemusíte jezdit do Řecka – stačí vám pár originálních ingrediencí!

Suroviny na 4 porce

4 ks pita chleba
½ kg mletého jehněčího
hrst čerstvých bylinek
(petrželka, koriandr)
3 jemně nasekané stroužky česneku
½ jemně nasekané cibule
1 lžička drceného římského kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř

Na dip

1 kelímek řeckého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
máta
2 stroužky česneku
sůl

Postup

Všechny ingredience na kebaby dobře rukou promíchejte, zpracujte v kompaktní hmotu a napíchejte na dřevěné špejle, které jste si předem namočili ve vodě.

Především dobře osolte a opepřete. Jogurt smíchejte s olejem, mátou a česnekem, dejte do lednice dobře vychladit. Kebaby grilujte, dávejte pozor aby se nevysušily, na chvíli na gril dejte z obou stran prohřát i pitu.

Servírujte s jogurtovým dipem, zeleninovým salátem a pita chlebem.

Tags : kebab

Nenechte si ujít další zajímavé články