TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasickou světlou variantu panna cotty můžete ozvláštnit pomocí tmavé čokolády.

Suroviny

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g tmavé 60% čokolády na kousky
  • slunečnicový olej na vymazání
  • maliny nebo borůvky k podávání

Postup

Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme stát dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala.

Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, vyklopíme a ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným čerstvým ovocem, které nám teď v létě roste na zahrádce.

Tags : panna cotta

Nenechte si ujít další zajímavé články