TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Vůbec se nemusíte zdráhat ho udělat. Tak už neváhejte a několik porcí připravte na vaše nejbližší grilování.

Ingredience

2 hrušky
2 jablka
1 meloun galia
2 lžičky citronové šťávy
200 ml balsamikového octa
1 chilli paprička (podle odvahy)

Postup

Nejdříve si připravíme ovoce. Hrušky podélně rozpůlíme, odstraníme jadřinec a nakrájíme je na plátky, jablka zbavíme vykrajovátkem jadřin ce a rozkrájíme na kolečka. Meloun rozkrojíme, odstraníme pecky, nakrájíme na měsíčky a zbavíme slupky.

Ovoce zakapeme citronovou šťávou. Balsamikový ocet dáme do kastrůlku a svaříme z něj hustý sirup, jen redukujeme.

Ovoce grilujeme po obou stranách v aluminiovém tácu. Podáváme na talířích, přelijeme balsamikovou redukcí, dospělým můžeme posypat nasekanou chilli papričkou.

Podávat můžeme například se smetanovou vanilkovou zmrzlinou anebo podle vlastní chuti.

Nenechte si ujít další zajímavé články