TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Nekynuté švestkové knedlíky z bramborového těsto nejsou moc pracné, ale se skořicovou posypkou chutnají náramně.

Suroviny na 4 porce

Na knedlíky

800 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
330 g hrubé mouky
špetka soli
20 švestek

Na posyp

200 g strouhanky
100 g másla
130 g krupicového cukru
2 balení skořicového cukru

Postup

Vychlazené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Smíchejte s vejcem, hrubou moukou a špetkou soli. Vypracujte tužší těsto, ze kterého vytvarujte váleček a nakrájejte ho na dvacet stejných dílků.

Každý dílek rozválejte, vložte do něj vypeckovanou švestku a zabalte.

Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Máslo rozpusťte na pánvi a smíchejte s oběma cukry a strouhankou. Knedlíky naservírujte na talíře a posypte žmolenkou a polijte máslem.

Nenechte si ujít další zajímavé články