Nekynuté švestkové knedlíky z bramborového těsto nejsou moc pracné, ale se skořicovou posypkou chutnají náramně.
Suroviny na 4 porce
Na knedlíky
800 g brambor uvařených ve slupce
1 vejce
330 g hrubé mouky
špetka soli
20 švestek
Na posyp
200 g strouhanky
100 g másla
130 g krupicového cukru
2 balení skořicového cukru
Postup
Vychlazené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Smíchejte s vejcem, hrubou moukou a špetkou soli. Vypracujte tužší těsto, ze kterého vytvarujte váleček a nakrájejte ho na dvacet stejných dílků.
Každý dílek rozválejte, vložte do něj vypeckovanou švestku a zabalte.
Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Máslo rozpusťte na pánvi a smíchejte s oběma cukry a strouhankou. Knedlíky naservírujte na talíře a posypte žmolenkou a polijte máslem.