Malinovému dezertu zjemněnému sněhovými pusinkami nikdo nedokáže odolat.
Ingredience
2 bílky S
140 g cukru krupice
špetka soli
větší nanuk (např. Pegas) S hrst čerstvých malin
30 g čokolády na vaření nebo marmeláda
Postup
Bílky se špetkou soli šlehejte, dokud se nezačne tvořit hustá pěna. Potom postupně přidávejte cukr a vyšlehejte do pevného sněhu.
Připravte si plech, vyložte ho papírem na pečení a lžičkou nebo cukrářským sáčkem vytvořte pusinky s ostrou špičkou, ale takové, aby se neohýbaly. Pusinky pečte na 120 stupňů v předem vyhřáté troubě.
Na talíř položte nanuk a rozehřátou čokoládou, nemáte-li tak marmeládou, přilepte na povrch zmrzliny pusinky. Pak ozdobte čerstvými malinami.