TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pro pořádek si jen připomeňme rozdíl mezi klasickou zmrzlinou a sorbetem. Sorbet není založen na smetaně, ale na vodě. Je tedy lehčí.

Suroviny na 4 porce

šťáva z 6 pomerančů
250 g cukru
0,2 l vody
1 bílek
kůra z jednoho pomeranče
kůra z jednoho citrónu

Postup

Vymačkáme šťávu z pomerančů a přecedíme ji (odstraníme dužinu). Mezitím rozpustíme cukr ve vroucí vodě a pořádně promícháme. Dáme stranou, do sirupu přidáme citrónovou kůru (kterou pak vyndáme) a necháme vychladit. Z bílku vyšleháme pěnu a smícháme společně s pomerančovou šťávou a vychlazeným cukrovým sirupem. Přidáme ještě trochu pomerančové kůry a směs dáme do mrazáku na potřebně dlouhou dobu.

Nenechte si ujít další zajímavé články