TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento dezert, připravený z čokoládových sušenek a smetanového ovocného sorbetu, je skvělou tečkou po nedělním obědu.

Suroviny na 4 porce

6 kusů kiwi
100 g krupicového cukru
100 ml sladké smetany
100 ml vody
2 bílky
balení čokoládových nebo kakaových sušenek
200 ml šlehačky
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce strouhané hořké čokolády

Postup

Kiwi oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do robotu a spolu se smetanou rozmixujte. Z vody a cukru připravte cukrový rozvar. Když vychladne, přidejte rozmixované kiwi a tuhý sníh z bílků. Sorbet dejte v nerezové míse do mrazáku. Každých 20 minut promíchejte, dokud směs neztuhne.

Sušenky rozdrťte (buď rukama v sáčku, nebo v robotu) a dejte do výšky asi 2 až 3 cm do skleniček. Smetanu vyšlehejte s cukrem.

Na sušenky navršte sorbet a vršek ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

 

Tags : dezertsorbet

Nenechte si ujít další zajímavé články

Poklekl před ní partner, aby si ji nadobro pojistil?
nasehvezdy.cz

Poklekl před ní partner,...

Přestože je krásná herečka...
Český výzkum zraku hlubokomořských ryb podpoří evropský grant
21stoleti.cz

Český výzkum zraku...

Evropská rada pro výzkum je první...
Přistihla Mareše manželka s milenkou?
nasehvezdy.cz

Přistihla Mareše manželka s...

Leoš Mareš (47) dlouho...
Delikátní zážitek u Breitlingu
epochalnisvet.cz

Delikátní zážitek u Breitlingu

Prestižní hodinářská značka Breitling je dalším...
Albert Fish: 120 dní Sodomy je proti němu čajíček…
epochaplus.cz

Albert Fish: 120 dní Sodomy je...

Britská spisovatelka a muzikanta Charlotte Greigová...
Královský košt Ústí nad Labem.
epochanacestach.cz

Královský košt Ústí nad Labem.

Košt je lokalizovaný do prostředí luxusního...
Přítele své dcery jsem si představovala jinak
skutecnepribehy.cz

Přítele své dcery jsem si...

Nemohla jsem ho zkrátka vystát! Vadilo mi na něm...
Pověsti a legendy Lysé hory: Bájné vojsko, soudný den i pohádkový poklad
enigmaplus.cz

Pověsti a legendy Lysé hory:...

Lysá hora, královna Moravskoslezských Beskyd, je se...
Tajemství gastronomie: Jak se zrodilo carpaccio, sendvič a pizza Margherita?
epochaplus.cz

Tajemství gastronomie: Jak...

Co je vlastně carpaccio? Dnes tak můžeme...
Nové vydání měsíčníku Můj čas na kafíčko pro ženy právě v prodeji!
panidomu.cz

Nové vydání měsíčníku Můj čas na...

Zajímáte se o nové módní trendy v oblékání nebo...
Křišťálová klasika v moderním pojetí
rezidenceonline.cz

Křišťálová klasika v...

Efektní svítidla s komponenty z ušlechtilého skla...
Tak dobré masky jste ještě neměli
iluxus.cz

Tak dobré masky jste ještě...

Anela, česká značka přírodní kosmetiky pro náročné...