Tento dezert, připravený z čokoládových sušenek a smetanového ovocného sorbetu, je skvělou tečkou po nedělním obědu.
Suroviny na 4 porce
6 kusů kiwi
100 g krupicového cukru
100 ml sladké smetany
100 ml vody
2 bílky
balení čokoládových nebo kakaových sušenek
200 ml šlehačky
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce strouhané hořké čokolády
Postup
Kiwi oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do robotu a spolu se smetanou rozmixujte. Z vody a cukru připravte cukrový rozvar. Když vychladne, přidejte rozmixované kiwi a tuhý sníh z bílků. Sorbet dejte v nerezové míse do mrazáku. Každých 20 minut promíchejte, dokud směs neztuhne.
Sušenky rozdrťte (buď rukama v sáčku, nebo v robotu) a dejte do výšky asi 2 až 3 cm do skleniček. Smetanu vyšlehejte s cukrem.
Na sušenky navršte sorbet a vršek ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.