TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zmrzlina, kterou můžete dochutit, jak uznáte za vhodné.

Suroviny na 5 porcí

1/4 l smetany
8 žloutků
½  lusku vanilky
200 g pískového cukru

Postup

Ve smetaně rozmícháme žloutky s cukrem a vložíme i s miskou do vodní lázně. Přidáme vanilku – lusk vanilky rozpůlíme, vyškrábneme dužninu a dáme do mléka. Přidat můžeme i lusk samotný, je velmi aromatický.

Za stálého míchání směs zahříváme až k bodu varu, pak odstavíme a občas zamícháme. Vychladnout hmotu ještě přecedíme a naporcujeme do zmrzlinovače či krabičky, vhodné pro ukládání potravin, dobře zakryjeme a dáme zchladit, nejlépe do druhého dne.

Dochucovat můžeme těsně před zmrazením, kdy do hmoty přidáme ovocný protlak nebo kousky ovoce či opražené, jemně nastrouhané ořechy.

 

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články