Luxusní dezert třeba po romantické večeři, to je naše carpaccio z jahod!
Suroviny na 4 porce
500 g jahod
30 g hořké čokolády
1 polévková lžíce krémového balsamica
2 polévkové lžíce cukru
200 g vanilkové zmrzliny
Na drobenku
50 g hrubé mouky
25 g jemného krupicového nebo moučkového cukru
25 g změklého másla
špetka soli
1 polévková lžíce
čerstvě drceného pepře
Postup
V míse smícháme všechny suroviny na drobenku a vzniklou směs nasypeme na pekáček vyložený pečícím papírem.
Dáme do trouby nahřáté na 150 °C a upečeme do zlatova. V malé kovové misce rozpustíme nad párou čokoládu, přimícháme krémové balsamico a necháme na teplém místě.
Jahody pokrájíme na plátky, rozložíme na talíře, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme mátou, posypeme drobenkou a talíř pokapeme čokoládovým přelivem.