TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Luxusní dezert třeba po romantické večeři, to je naše carpaccio z jahod!

Suroviny na 4 porce

500 g jahod
30 g hořké čokolády
1 polévková lžíce krémového balsamica
2 polévkové lžíce cukru
200 g vanilkové zmrzliny

Na drobenku

50 g hrubé mouky
25 g jemného krupicového nebo moučkového cukru
25 g změklého másla
špetka soli
1 polévková lžíce
čerstvě drceného pepře

Postup

V míse smícháme všechny suroviny na drobenku a vzniklou směs nasypeme na pekáček vyložený pečícím papírem.

Dáme do trouby nahřáté na 150 °C a upečeme do zlatova. V malé kovové misce rozpustíme nad párou čokoládu, přimícháme krémové balsamico a necháme na teplém místě.

Jahody pokrájíme na plátky, rozložíme na talíře, přidáme kopeček zmrzliny, ozdobíme mátou, posypeme drobenkou a talíř pokapeme čokoládovým přelivem.

Tags : carpaccio

Nenechte si ujít další zajímavé články