TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Chystá se k vám neohlášená návštěva a chcete jí nabídnout něco ke kafi? Tuto skvělou bublaninu budete mít hotovou raz dva.

Suroviny

4 vejce
160 g polohrubé mouky
140 g krupicového cukru
100 ml mléka
100 ml slunečnicového oleje
1 balení vanilkového cukru
1 balení prášku do pečiva
špetka soli
tuk a mouka na plech
300 g třešní

Postup

V míse dobře ušlehejte cukr, žloutky, mléko a vanilkový cukr. Přidejte prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetku soli. Šlehejte přibližně 2 minuty.

Do vzniklého řidšího těsta přidejte sníh z bílků a zlehka zamíchejte.

Těsto nalijte do vymaštěného a vysypaného plechu a navrch položte omyté a osušené ovoce, které obalíte v hladké mouce, aby při pečení nekleslo ke dnu.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 160 ºC na zhruba 35 minut.

Nenechte si ujít další zajímavé články