Vyzkoušejte delikátní těstoviny, ve kterých se snoubí sladkost hrášku s výraznou chutí parmezánu.
Suroviny
500 g těstovin tagliatelle
400 ml smetany ke šlehání
300 g kuřecích prsou
100 g mraženého hrášku
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 lžíce nastrouhaného parmezánu
sůl, pepř
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Sceďte a vmíchejte do nich trošku olivového oleje, aby se neslepily.
Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na malé kousky. Ve vyšší pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a máslo a přidejte hrášek a kuřecí kousky. Za občasného míchání opékejte ze všech stran, dokud maso nebude zatáhlé a zlatavé.
Pak zalijte smetanou a krátce povařte do úplného změknutí masa a hrášku.
Až smetana malinko zhoustne, přisypte nastrouhaný parmezán a podle chuti osolte a opepřete. Chvilku prohřejte a na konec přidejte uvařené těstoviny. Promíchejte a odstavte z plamene.
Těstoviny naporcujte a ihned podávejte.