Zajímavá, lehce kořenitá chuť s lehkým vinným nádechem vás jistě nezklame.
Ingredience
slávky
máslo
1 střední cibule
2 rajčata
2 dcl bílého vína
1 kolečko citronu
2 větvičky petržele
bílý pepř
francouzská bageta
Postup
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku.
Přidáme nakrájená rajčata, podusíme, pak podlijeme zbytkem vína a lehce redukujeme. Přidáme bílý pepř a osolíme podle chuti.
Slávky okartáčujeme a uvaříme v lehce slané vodě s 1dcl bílého vína, citronem a petrželí.
Zhruba po pěti minutách se otevřou, slijeme je a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou, kterou nasucho opečeme.
Určitě nic nezkazíte, když sos zjemníte smetanou. Pokud ji do sosu přidáte, nechte ho o minutu déle podusit.
Tags :
středomoří