TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Obliba mořských plodů stoupá i u nás. Jsou lahodné a zdravé.

Potřebujete

24 ks krevet
sůl, pepř
solamyl
olej
40 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
30 ml kuřecího vývaru
30 ml čínského octa
100 ml sójové omáčky
sezamový olej
cukr
4 lžíce smažené cibulky
1 limetku
čerstvé bylinky

Postup

Očistěné krevety opepřete, lehce obalte v solamylu a ve woku ve vysoké vrstvě oleje osmažte, aby se zatáhly. Nechte okapat a znovu je ponořte do horkého oleje a dosmažte dokřupava.

Ve woku orestujte plátky česneku a zázvoru, přidejte krevety a jarní cibulku. Vše prohoďte a zalijte částí omáčky z vývaru, octa a sójové omáčky, znovu  svařte, aby omáčka obalila krevety.

Přidejte sezamový olej, sůl a cukr a smaženou cibulku. Na talíři krevety pokapejte šťávou z limety, zbytkem omáčky a posypte bylinkami a podávejte se.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články