TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Zajímavá, lehce kořenitá chuť s lehkým vinným nádechem vás jistě nezklame.

Ingredience

slávky
máslo
1 střední cibule
2 rajčata
2 dcl bílého vína
1 kolečko citronu
2 větvičky petržele
bílý pepř
francouzská bageta

Postup

Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku.

Přidáme nakrájená rajčata, podusíme, pak podlijeme zbytkem vína a lehce redukujeme. Přidáme bílý pepř a osolíme podle chuti.

Slávky okartáčujeme a uvaříme v lehce slané vodě s 1dcl bílého vína, citronem a petrželí.

Zhruba po pěti minutách se otevřou, slijeme je a vložíme do připraveného sosu. Podáváme s francouzskou bagetou, kterou nasucho opečeme.

Určitě nic nezkazíte, když sos zjemníte smetanou. Pokud ji do sosu přidáte, nechte ho o minutu déle podusit.

Tags : středomoří

Nenechte si ujít další zajímavé články