TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

V horkých dnech vás nejlépe osvěží domácí zmrzlina. Její předností je, že přesně víte, co v ní je.

Ingredience

750 g dužiny z vodního melounu
200 ml vody
125 g cukru
½ limetky

Postup

Svaříme vodu s cukrem, můžeme přidat i kůru z limetky, pokud není chemicky ošetřena.

Necháme vychladnout a vyjmeme limetkovou kůru. n Melounovou dužinu rozmixujeme a smícháme s vychladlou cukrovou vodou a limetkovou šťávou.

Nemáme-li zmrzlinovač, dáme chladit, nejlépe v nerezové míse, do mrazáku a každou půlhodinu promícháme. Mrazíme, dokud zmrzlina neztuhne. Podáváme se snítkou bazalky.

Tags : zmrzlina

Nenechte si ujít další zajímavé články