TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny

110 g cukru krupice
2 lžíce citronové šťávy
150 g vodního melounu
150 g žlutého melounu

Postup

Cukr nasypeme do hrnce, zalijeme 180 ml vody a na velkém plameni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Snížíme plamen, přivedeme k varu a minutu vaříme.

Necháme zchladnout. Cukerný roztok smícháme s citronovou šťávou a vzniklou směs rozdělíme na poloviny.

Jednu smícháme s pokrájeným vodním melounem a rozmixujeme do hladkého pyré. Druhou s kousky žlutého melounu a opět rozmixujeme. Žluté pyré rozdělíme do 8 formiček na nanuky (zhruba o objemu 80 ml každá).

Do každé vložíme dřívko a dáme na 4 hodiny do mrazáku. Poté do formiček vlijeme červené pyré a mrazíme další 4 hodiny. Dospělí si mohou připravit alkoholické nanuky po přidání kapky bílého rumu do hotového pyré.

 

 

 

Tags : nanuknanuky

Nenechte si ujít další zajímavé články