Se zelím, nebo se šípkovou? Kdo by neznal spor myslivců z kultovního filmu Slavností sněženek natočeného podle knihy Bohumila Hrabala… Vyzkoušejte
Maková náplň do moučníků neodmyslitelně patří k české kuchyni. Na těsto 1 lžička cukru 120 ml mléka 15 g droždí
Královskou houbou českých lesů je pravý hřib. Suroviny 400 g houby 1 větší cibule 2 lžíce másla 200 ml šlehačky
Před pečením můžete pod kůži vložit plátky másla, kuře tak bude ještě šťavnatější! Suroviny 1 celé kuře Nádivka 2 housky
Zkuste do směsi přidat místo sýru najemno nastrouhanou cuketu, která dodá řízkům lahodnou šťavnatost. Ingredience na 4 porce 600 g
Ozdobit ji můžete kandovanou kůrou z pomeranče. Suroviny šťáva a kůra z 1 citronu 4 vejce 100 ml oleje 160
Většina z nás omáčky miluje. Španělský ptáček patří mezi klasické recepty české kuchyně. Příprava není vůbec složitá. Suroviny 4 plátky
Můžete využít i jiné čerstvé bylinky. Rolky jsou skvělé třeba s bazalkou nebo špenátem. Suroviny 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek vlažné
Zbyla vám vejce? Tak šup s nimi do báječně vaječné pomazánky. Potřebujete 6 vajec 150 g pomazánkového másla 2 lžíce
Zelená barva navozuje příjemné a optimistické pocity. Užijte si ji i na talíři v podobě zdravé a chutné pomazánky. Potřebujete