Francouzi kachní prsa milují. Nejraději je připravují středně propečená. Suroviny 2–4 kachní prsa 1 lžíce vepřového sádla sůl, pepř čerstvý
Makronky mají původ ve Francii, ale v posledních letech se jejich popularita rozšířila do celého světa. Není divu, kdo je ochutná,
Skvěle chutná studený i teplý, k snídani, na svačinu nebo k večeři. Ani své hosty jím dozajista neurazíte. Na těsto 1 vejce 120 g másla 300 g
Jehněčí maso nechybí na velikonočním stole ani ve Francii. Nejčastěji jde o Gigot d‘agneau (čti žigo daňó), pečená jehněčí stehna plněná
Maso se zeleninou a vínem je velmi chutné, prohřejte se pořádnou porcí této dobroty. Potřebujete 500 g hovězího zadního 2
Suroviny na 4 porce 1 mladý kohout či kuře rozporcované na 4 kusy 3 lžíce másla 100 g anglické slaniny
Potřebujete 160 g hladké mouky 6 lžic studeného másla 1 vejce, špetku soli 500 g meruněk 110 g másla 150 g
Někdo podává ratatouille jako přílohu, někdo si jej vychutnává jako hlavní jídlo a nejlépe s dipem. Obě varianty jsou ale
V dětství nám většinou nechutnala. Je tedy čas vyzkoušet, jak dobrá mohou játra být. Potřebujete 600 g drůbežích jater 200 g
Na víně nešetřete. Z nekvalitní doslazované směsky nikdy nic kloudného neuvaříte. To platí i v případě cibulačky s křupavými topinkami a sýrem, který se rozpouští na