TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tenké opečené plátky cukety v kombinaci s výživnou cizrnou a lístky bazalky vytvářejí osvěžující a zdravé jídlo.

Suroviny na 4 porce

100 g cizrny
3 mladé cukety
½ hrnku špenátových listů
2 hrsti čerstvé bazalky
2 citrony
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup

Cizrnu dejte přes noc namáčet. Druhý den ji propláchněte a uvařte v dostatečném množství vody, asi 60 minut.

Cukety očistěte a škrabkou na brambory nastrouhejte na tenké plátky. Listy bazalky a špenátové listy omyjte, osušte a případně nakrájejte na menší kousky. Vše dejte do mísy a promíchejte. Nakonec přidejte uvařenou, mírně vychladlou cizrnu.

Olivový olej smíchejte se šťávou z jednoho citronu. Podle chuti osolte a opepřete a pak vmíchejte do salátu.

Salát naservírujte na talíře a před podáváním ozdobte kolečky citronu.

Nenechte si ujít další zajímavé články