Salát namíchaný z plátků brambor, vajec, tuňáka a černých oliv má chuť a šarm.
Suroviny na 4 porce
500 g nových brambor
1 žlutá paprika
1 červená cibule
100 podélných cherry rajčat
4 vejce
400 g tuňáka ve vlastní šťávě
150 g salátu
4 lžíce černých oliv bez pecky
Na zálivku
2 lžíce vinného octa
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce majonézy
sůl, pepř
Postup
Nové brambory vydrhněte kartáčkem a uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte je vychladnout a nakrájejte na plátky. Vejce uvařte natvrdo, pak je ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Tuňáka slijte. Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka. Papriku omyjte a nakrájejte na proužky. Rajčátka překrojte napůl.
Salát natrhejte do mísy. Přidejte všechny ostatní připravené ingredience a zlehka promíchejte. Ze surovin na zálivku ušlehejte vidličkou dresink.
Salát naservírujte na talíře nebo do misek a polijte zálivkou.