TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Japonská polévková klasika tentokrát ve vašem podání.

Suroviny na 4 porce

8 sušených hub shiitake
2 plátky smaženého tofu
2 čajové lžičky instatního rybího vývaru Dashi
2 polévkové lžíce pasty Miso Shiro
0,8 l vody

Postup

Houby shiitake namočíme na půl hodiny do vody, aby změkly.Poté je se smaženým tofu nakrájíme na kostičky.

Dáme vařit vodu, do které ihned přidáme nakrájené houby a vývar dashi. Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 °C, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit.

Miso by nemělo projít varem, vypneme tedy při teplotě 90 °C. Nakonec do polévky přidáme smažené tofu a již nevaříme. Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící nebo ji jednoduše pijeme. Potřebné ingredience koupíme běžně u asijských prodejců.

Tags : miso

Nenechte si ujít další zajímavé články