TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Italská klasika na vašem stole!

Suroviny na 4 porce

400 g krájených rajčat
2 čerstvá rajčata
4 šalotky
1 stroužek česneku
0,2 l zeleninového vývaru
čerstvá bazalka
strouhaný parmazán
extra panenský olivový olej
sůl
pepř

Postup

Šalotky nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno, přidáme sůl a utřeme, na hladkou kaši. Rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme. Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar a polévku rozmixujeme.

Pár lístků bazalky nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky. Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.

Nenechte si ujít další zajímavé články