Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Je zdravá, chutná a levná. S opečenou bagetkou a rozteklým sýrem nemá chybu.
Suroviny na 4 porce
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
400 g cibule
1 lžíce hladké mouky
100 ml červeného vína
1 l drůbežího vývaru
½ lžičky soli
špetka pepře
bagetka
40 g strouhaného tvrdého sýra
petrželka na ozdobu
Postup
Česnek utřete a smíchejte se lžící olivového oleje. Zbytek oleje rozpalte v hrnci a poduste na něm dozlatova na plátky pokrájenou cibuli. Přidejte mouku, vodu a červené víno. Osolte, opepřete a uveďte do varu. Na mírném plameni vařte pod pokličkou asi 15 minut.
Bagetku nakrájejte na asi 1 cm silné krajíčky a potřete je po obou stranách směsí oleje a česneku.
Do každého talíře nebo misky vložte po dvou krajíčkách bagety, zalijte polévkou a posypte strouhaným sýrem. Před podáváním ozdobte petrželkou.