Jednoduché a rychlé špízy jsou ideální, když vás honí čas. Skvěle chutnají s vařenými nebo pečenými bramborami.
Suroviny na 4 porce
500 g kuřecích prsou
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 žlutá paprika
2 cibule
sůl, pepř
grilovací koření
olivový olej
limetková šťáva
Postup
Olivový olej smíchejte s limetkovou šťávou v poměru 1:1. Ochuťte grilovacím kořením, osolte a opepřete. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na stejné menší kousky. Vložte do marinády a nechte marinovat alespoň dvě hodiny.
Cibule oloupejte, papriky omyjte, odstraňte stopky a jádřince. Obojí nakrájejte na zhruba stejně velké kousky jako maso.
Na špejli střídavě napichujte maso, papriky a cibuli (na koncích by vždy mělo být maso). Špízy vložte do vymazaného pekáčku a pečte v troubě při 200 °C do změknutí masa a zeleniny, asi 30 minut. Občas otočte. Podávejte s bramborami nebo pečivem.