Ryby a kuskus se k sobě výborně hodí, byť se takto nepřipravují často. Vyzkoušejte je.
Suroviny na 4 porce
4 filety lososa
8 jarních cibulek
2 lžíce citronové šťávy
2 stroužky česneku
220 g kuskusu
4 lžíce olivového oleje
petrželka
4 velká rajčata
rozmarýn
sůl, tymián
400 ml vývaru
Postup
Kuskus nasypte do mísy, přidejte k němu citronovou šťávu a drcený česnek a promíchejte.
Po pár minutách přilijte horký vývar a olej a nechte deset minut stát. Opět promíchejte a ke kuskusu přidejte většinu nasekaných bylinek a cibulku i nakrájená rajčata. Podle chuti dosolte. Troubu předehřejte na 200 °C.
Z pečicího papíru odtrhněte čtyři archy velikosti pečicího plechu. Rozdělte na ně ochucený kuskus, navrch dejte osolené filety z lososa, pokapejte olejem, pokryjte citronovou kůrou a opět bylinkami. Pečicí papír spojte do balíčku a dejte na 15 minut péct.