Tento chlebík je skvělý k snídani nebo ke svačině. Výborný je samotný nebo namazaný medem nebo arašídovým máslem.
Suroviny
150 g špaldové mouky
50 g ovesných vloček
50 g vlašských ořechů
2 lžíce lněných semínek
100 ml slunečnicového oleje
1 vejce
2 měkké banány
1 hrnek nastrouhané mrkve
1 lžička skořice
2 lžíce tmavého třtinového cukru
špetka soli
2 lžičky prášku do pečiva
tuk na vymazání formy
Postup
Do větší mísy nasypte špaldovou mouku, vločky, nasekané vlašské ořechy a lněná semínka a promíchejte. Přidejte olej a vejce a pořádně promíchejte, aby se všechny složky spojily.
Banány oloupejte a rozmačkejte vidličkou a spolu s nastrouhanou mrkví přimíchejte do těsta. Nakonec vmíchejte skořici, cukr, špetku soli a prášek do pečiva. Zlehka promíchejte.
Chlebovou formu vymažte tukem a nalijte do ní těsto. Chleba pečte v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 50 minut. Propečenost ověřte špejlí.