Lehký tvarohový dort s křupavým sušenkovým korpusem a zakápnutý medem je oblíbený nejen u dětí.
Suroviny
Na těsto
200 g máslových sušenek
125 g přepuštěného másla
máslo na vymazání
Na náplň
500 g mascarpone
1 plechovka salka
2 vejce
2 žloutky
2 limetky
2 citrony
med na ozdobu
Postup
Sušenky rozdrťte (ideálně je rozmačkejte v sáčku) a smíchejte s přepuštěným máslem. Vypracujte těsto a rozprostřete ho do koláčové máslem vymazané formy. Formu dejte na 20 minut do lednice, aby se vytvořil pevný korpus.
Připravte si náplň. Mascarpone ušlehejte se salkem, dvěma celými vejci, žloutky a šťávou z limetek a citronů. Nakonec vmíchejte nastrouhanou kůru z limetek a citronů.
Korpus dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC asi na 10 minut. Vyndejte ho a rovnoměrně na něj nalijte připravenou náplň. Teplotu v troubě stáhněte na 160 ºC a dejte péct ještě na 40 až 50 minut. Propečenost ověřte špejlí. Vychladlý cheesecake polijte tekutým medem.