Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. S touhle pochoutkou nemůžete šlápnout vedle.
Suroviny na 2 porce
100 g uzeného lososa
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
1 lžička růžového pepře
špetka soli
1 zralé avokádo
½ citronu
80 g měkkého kozího sýra
černý sezam na posypání
sójová omáčka
Postup
Den předem nahrubo nasekejte lososa a promíchejte s nasekaným koprem, mletým růžovým pepřem a solí. Přikryjte fólií a dejte přes noc do lednice.
Avokádo překrojte, vypeckujte a dužinu pokrájejte na malé kousky. Zakápněte citronem a jemně promíchejte.
Vezměte si kulatou formičku a postavte ji na talířek. Naplňte ji avokádovou směsí, kozím sýrem a nakonec přidejte lososovou směs. Formičku opatrně vysuňte. Tatarák posypte černým sezamem a postříkejte sójovou omáčkou.