Pizza připravená podomácku je velice chutná. Navíc si ji můžete obložit ingrediencemi, které máte nejraději.
Suroviny na 1 koláč
Na těsto
300 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
2 lžičky sušeného droždí
½ lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
200 ml teplé vody
pečicí papír
Na náplň
70 g rajčatového protlaku
2 lžíce kečupu
1 stroužek česneku
1 lžíce sušené bazalky
sůl, pepř
100 g plátkového čedaru
100 g pikantního salámu
½ pórku
30 g černých oliv bez pecky
Postup
Smíchejte hladkou mouku, krupicový cukr, sušené droždí a sůl. Přilijte olivový olej a postupně, za stálého míchání, přilívejte vlažnou vodu. Vypracujte hladké tažné těsto. Udělejte z něj kouli a dejte ji na 30 minut kynout na teplé místo.
V míse smíchejte rajský protlak, kečup, prolisovaný stroužek česneku a sušenou bazalku. Směs podle chuti osolte a opepřete.
Vykynuté těsto rozválejte a rozprostřete v koláčové formě, kterou vystelete pečicím papírem. Potřete ho připravenou rajčatovou omáčkou. Na ní navršte plátky čedaru, salámu, pokrájený pórek a nakrájené olivy.
Koláč dejte péct do trouby rozehřáté na 180 ºC na zhruba 30 minut.