Spojení kuřecích jatýrek, slaniny a cibule je prvotřídní. Tento recept si zamilují i ti, kteří jinak vnitřnosti příliš nemusí.
Suroviny na 4 porce
500 g kuřecích jater
pepř
3 cibule
150 g slaniny
čerstvá petrželka
1 lžíce olivového oleje
slunečnicový olej na smažení
špejle
Postup
Kuřecí játra omyjte a osušte. Pak je ze všech stran opepřete. Cibule oloupejte a rozkrojte na čtvrtky, pokud jsou velké, ještě je překrojte napůl. Každý kousek jater zabalte do plátku slaniny a střídavě s cibulí napíchněte na špejli.
V míse smíchejte nasekanou čerstvou petrželku s olivovým olejem. Připravené špízy v této směsi lehce obalte.
Špízy dejte grilovat do trouby nebo je ze všech stran osmažte na rozpáleném slunečnicovém oleji na pánvi při mírném plameni.
Podávejte posypané čerstvými bylinkami třeba s pečivem nebo hranolky.