TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tyto malé šťavnaté hamburgery se stanou zlatou korunovou každé párty.

Suroviny na 12 kusů

Na houstičky

100 ml vody
2 lžíce krupicového cukru
60 g másla
500 g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
1 lžička soli
2 vejce
20 g sezamových semínek
pečicí papír
dřevěné tyčky na nanuky

Na náplň

250 g mletého hovězího masa
2 stroužky česneku
2 lžíce koření na mletá masa
sůl
slunečnicový olej
listový salát
tavený plátkový sýr
rajčata

Postup

Mléko zahřejte. Přidejte vodu, cukr a rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte mouku, droždí, sůl a jedno vejce a postupně přimíchávejte mléčnou směs. Vypracujte hladké těsto a dejte jej na teplé místo vykynout.

Z vykynutého těsta tvarujte mini houstičky a pokládejte je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejce a posypte semínky. Nechte ještě asi 30 minut vykynout a pak pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 15 minut.

V míse smíchejte mleté maso s prolisovaným česnekem, kořením a solí. Na pánvi rozpalte slunečnicový olej a opečte z obou stran malé hamburgery.

Upečené houstičky nechte vychladnout a překrojte na půl. Naplňte je listovým salátem, opečeným masem, taveným sýrem a na plátky pokrájenými rajčaty. Můžete do nich zapíchnout nanukovou špejli.

Nenechte si ujít další zajímavé články