Pokud nepatříte mezi milovníky masa, je pro vás tento recept jako dělaný. Když je sezona, použijte špenát čerstvý.
Suroviny
200 g penne těstovin
sůl – olivový olej
6 trsů mražených špenátových listů
200 ml smetany na vaření
100 g nivy
1 lžíce hladké mouky
kuličky červeného pepře a čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
Penne uvařte v osolené vodě podle návodu. Sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje.
Mražený špenát dejte do kastrůlku, přilijte malé množství vody a nechte na mírném plamenu povolit. Přilijte smetanu a rozdrobenou nivu a povařte, dokud se niva nerozpustí a všechny složky se nepropojí. Nakonec, pokud je potřeba, zahustěte omáčku hladkou moukou.
Penne naservírujte na talíře, polijte omáčkou a ozdobte kuličkami pepře a snítky bazalky.
Tags :
penne