TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Kuře s rajčaty, bazalkou a černými olivami je opravdu výborný pokrm. Ideální je pro nedělní rodinný oběd.

Suroviny na 4 porce

1 chlazené kuře
sůl, mletý černý pepř
olivový olej
6 stroužků česneku
čerstvý tymián
2 rajčata
250 ml bílého suchého vína
300 ml kuřecího vývaru
250 g cherry rajčat
100 g černých oliv bez pecky
čerstvá bazalka

Postup

Omyté a osušené kuře rozporcujte na osm až deset menších částí – hřbet, stehna (rozdělte je na poloviny), prsa (rozdělte na dvě nebo čtyři části) a křidýlka (rozdělte na poloviny). Ořezy a kostru použijte na vývar.

Připravené maso osolte, opepřete a zprudka opečte v pánvi na oleji. Poté maso dejte do mísy a ve stejné pánvi (na výpeku) orestujte na plátky nakrájený česnek a nasekaný tymián.

Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Směs osolte, opepřete a podlijte vínem. Maso vraťte do pánve a podlijte vývarem. Nakonec přidejte na půlky nakrájená cherry rajčata a vše duste pod pokličkou 30 až 40 minut.

Těsně před koncem dušení přidejte olivy, na nudličky nasekanou bazalku a pár kapek oleje.

Nenechte si ujít další zajímavé články