Sladké, nebo slané? Nemůžete se rozhodnout? Zkuste batáty, což jsou sladší brambory, na které nedají dopustit v Americe.
Ingredience
150 g batátů
50 g parmazánu
1 lžíce másla
voda
pepř a sůl
Postup
Batáty oloupeme a nakrájíme na kostky. Poté je uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.
Posléze vodu opatrně slijeme a brambory necháme pořádně okapat. K bramborám do hrnce nastrouháme parmazán, přidáme lžíci másla, osolíme, opepříme a vše rozmixujeme dohladka.
Pyré skvěle doplní hlavně červené maso. Chcete zvýraznit aroma batátů? Po uvaření vypněte plotýnku, ovšem nechte na ní hrnec se slitými batáty a přísadami. Aroma se tak při mixování ještě více zvýrazní.
Obrovskou výhodou této polévky je to, že chutná skvěle teplá i studená.
Tags :
batáty