TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Připomeňte si chuť Itálie. Rajčata, bazalka a mascarpone jsou národními potravinami. Jak s nimi kouzlit?

Ingredience

1 zarovnaná pol. lž. kukuřičné mouky
700 g oloupaných rajčat nakrájených na čtvrtky, s odstraněnými semínky
60 g nakrájené cibule
1 stroužek česneku
oloupaný
1 hrudka másla
2 pol. lž. mascarpone
500 ml zeleninového vývaru
10 nasekaných lístků bazalky
2 pol. lž. pražených piniových oříšků
drcených
2 pol. lž. strouhaného parmazánu
sůl, pepř.

Postup

Smíchejte kukuřičnou mouku s trochou tekutiny. Vložte rajčata, cibuli, česnek, máslo, smíchanou kukuřičnou mouku a zeleninový vývar do polévkovače.

Jemně osolte (vývar už je sám o sobě trochu slaný) a dochuťte pepřem. Vyberte funkci „krémová polévka“. Polévku podávejte s drcenými piniovými oříšky, bazalkou a parmazánem. Tato krémová polévka se může podávat teplá i studená.

Nenechte si ujít další zajímavé články