Proslulý řecký okurkový dip se studenou jogurtovou zálivkou, česnekem a ořechy vás naprosto nadchne!
Suroviny na 4 porce
1 kg řeckého jogurtu
1 velká okurka
5 stroužků česneku
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička bílého pepře
2 lžičky nasekaného kopru
½ lžičky soli
3 lžíce olivového oleje
vlašské ořechy
Postup
Oloupanou okurku nastrouháme na jemno a vymačkáme přebytečnou vodu. Poté ji v misce smícháme se všemi ostatními ingrediencemi a posypeme nasekanými ořechy. Hotové tzatziki uložíme cca na 2 hodiny do lednice vychladit.
Náš tip
Z přebytečné vody z okurek můžete udělat osvěžující okurkovou limonádu, nebo ji přidat do koktejlu (spolu s ginem a tonikem).
Tags :
tzatziky