Máte rádi klasické rizoto? A co takhle si ho ozvláštnit dobrým vínem?
Suroviny na 2 porce
250 g italské rýže typu Carnaroli nebo Arborio
0,6 l kuřecího vývaru
čerstvý tymián
rozmarýn
3 l červeného vína
1 červená cibule
kousek másla
strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano
trocha olivového oleje
Postup
Osmahneme na rozpuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tymián a rozmarýn.
K zezlátlé cibuli přidáme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Rýži zalijeme vínem a necháme ho odpařit.
Poté do rýže postupně přiléváme horký vývar a průběžně mícháme a necháváme vstřebat. Rýže se takto vaří 18–20 minut. Podáváme s kouskem másla a zamíchaným sýrem.
Tags :
rizoto