Silný rybí vývar plný masa a mořských plodů je velmi posilňující.
Suroviny na 4 porce
½ chilli papričky
2 stroužky česneku
1 mrkev
½ fenyklu
1 velká cibule
olivový olej
šafrán
konzerva drcených rajčat
rybí vývar
pivo – světlý ležák
krabí nohy či klepeta
slávky
kousek lososa
nakládané papriky v oleji
blanšírované krevety
sůl
Postup
Do hrnce vlijeme olivový olej – na něm osmahneme chilli a česnek, přidáme mrkev s cibulí, fenykl, opět osmahneme, přidáme špetku šafránu, osmahneme, vlijeme rajčata, orestujeme, zalijeme rybím vývarem a vaříme 2 hodiny. Krabí nohy v kloubech rozkrojíme, vyjmeme maso, které ponecháme stranou a skelet vložíme do vývaru.
Z filetu lososa stáhneme kůži a maso nakrájíme na menší kostky. Nakládanou papriku nakrájíme na nudličky, vložíme do polévky, zalijeme pivem, přidáme lososa, slávky, opatrně zamícháme, povaříme 3 minuty a servírujeme.
Krabí maso vložíme minutu před dokončením. Do talíře vkládáme krevety, zalijeme vařící polévkou a servírujeme.