TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Účastnice Světového mistrovství marmelád v britském Dalemainu Lucie Klimešová v roce 2016 vybojovala čtyři medaile za své marmelády. Na svém kontě má zhruba třicet netradičních, kterými se můžete inspirovat i vy.

Suroviny na 1,25 kg

1 kg hrušek
300 g cukru
1 čajová lžíce mleté skořice
vymačkaná šťáva z 1 citronu
10 g citrusového pektinu

Postup

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce nasypeme přibližně 250 g cukru a na mírném ohni necháme cukr zkaramelizovat do krásné zlatohnědé barvy. Poté přidáme do hrnce hrušky, zasypeme skořicí a promícháváme přibližně 20-25min dokud hrušky nezměknou a neodpaří se část tekutiny.

Na závěr přilijeme do hrnce čerstvou šťávu z citronu, smícháme zbývající cukr s pektinem, přidáme do hotové hruškové směsi a ještě krátce povaříme. Plníme do připravených vyvařených sklenic. Zavíčkujeme a sterilizujeme v troubě při teplotě 125°C deset minut. Vyndáme z trouby a obrátíme dnem vzhůru.

 

 

Nenechte si ujít další zajímavé články