Pštrosí vejce sice nejsou slavnostním obědem, ale chutným rozhodně ano.
Suroviny na 5 porcí
500g mletého masa (jakýkoli mix)
2 dcl mléka
1 střední cibule
2 housky (popřípadě rohlíky)
4 stroužky česneku
6 vajec
1 lžička kečupu
1 lžička hořčice
strouhanka (podle potřeby)
sůl, pepř
Postup
Uvaříme si 5 vajec natvrdo. Namočíme si natrhané rohlíky do mléka.
Nakrájíme na jemno cibuli a přidáme ji do mletého masa a společně s 1 vajíčkem, namočenými rohlíky, prolisovaným česnekem, kečupem, hořčicí, solí a kořením rukama propracujeme.
Hmotu si rozdělíme na 5 dílů a do každého vložíme 1 oloupané vařené vejce a vytvarujeme do tvaru koule. Vyskládáme je do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme zhruba 45 minut.
Nejlepší přílohou je bramborová kaše.
Tags :
pštrosí vejce