Pusťte se s námi do vaření italské klasiky!
Suroviny na 4 porce
2 plechovky loupaných celých rajčat
2 velké cibule
6 stroužků česneku
1 zakysaná smetana
sůl, pepř, cukr
ocet, rajský protlak
bazalka, polévkové bylinky
toustový chléb
tvrdý sýr
granulovaný česnek
Postup
Cibuli dáme orestovat na olej a přidáme i na plátky nakrájený česnek. Až je vše orestováno, vložíme nakrájená rajčata i se šťávou. Dolejeme vodou a vaříme pod pokličkou. Až je vše povařeno, tak rajčata a cibuli musíme rozmixovat, aby polévka měla hustou konzistenci.
Ochutíme solí, pepřem, 3 lžičkami protlaku, cukrem, octem, bazalkou a bylinkami. Snažíme se docílit jemné polévky s výraznější chutí rajčat.
Tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme ho s granulovaným česnekem. Poklademe na 1 plátek toustu a zapečeme v toustovači. Polévku podáváme s teplými tousty a servírujeme ji s 1 lžící zakysané smetany přímo do talíře. Můžeme dozdobit i čerstvou bazalkou.